Maltepe Belediye Başkanlığı bünyesinde görev yaptığım süreç içerisinde;
● -İlk etapta teşkilatlanma ve yetkilendirme konusunda çalışmalar yapılmış yeni yetki yönergesi hazırlanarak Başkanlık makamı onayı ile uygulamaya geçirilmiştir.
● -Mevcut belediye personeline Süreyya Paşa ile ortak hizmet içi eğitim programı düzenlenmiş, ( 11 )ay süren bu eğitim programı çerçevesinde İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay üst düzey yöneticilerinden de faydalanılarak Maltepe Belediyesi personelinin büyük bir kısmının bu eğitimden faydalanması sağlanmıştır.
● -Belediye bünyesinde mevcutta olmayan belediye İktisadi Teşekkülü kurulması çalışması başlatılmış hibe yoluyla belediyeye bir şirket kazandırılmış kısa zamanda şirketin iştirakleri oluşturularak toplamda 4 Belediye iktisadi teşekkülü sayısına ulaşılmıştır.
● Bu sürecin başlatılması, takibi ve neticelendirilmesi tamamen tarafımdan gerçekleştirilmiştir.
● Bu kapsamda bir eğitim şirketi kurulmuş ve bu şirket bünyesinde eğitim vermek üzere İstanbul Valiliğinden ( 60 ) ayrı eğitim izin onayı alınmıştır. Ayrıca bir özel istihdam bürosu faaliyetini yürütmek üzere bir istihdam şirketi kurulmuş ve İŞKUR ‘dan yetki belgesi alınmıştır.
● -Maltepe Belediyesi şirketi bünyesinde dış finansman desteğiyle kurulan, Süreyya Paşa Vakfı ve Maltepe Belediyesi arasında imzalanan mülki idare amiri tasdikli kent içi trafik düzenleme projesi olan ‘MAPARK’ Büyükşehir İlçe Belediyeleri içerisinde Türkiye’de ilk defa uygulanan bir uygulama modeli olarak örnek alınmış ve birçok belediye tarafından proje istenmiştir. Bu proje dahilinde toplamda yaklaşık 200 kişiye istihdam olanağı sağlanmış 10.000 (milyon) TL katma değer yaratılmıştır.
● -Maltepe Belediyesi’nin büyük bir avantajı olan Süreyya Paşa Vakfının senet tadilatı gerçekleştirilmiş bir iktisadi işletmeye kavuşturulması sağlanmıştır. Bu işletme bünyesinde bir Cam İşleme Atölyesi oluşturulmuş ve Milli Eğitimle ortak mesleki kurslar düzenlenmiştir.
● -Maltepe Belediyesiyle Süreyya Paşa Vakfı arasında imzalanan mülki idare amiri tasdikli proje uygulamaları ile Yap-İşlet-Devret modeline bir alternatif geliştirilerek belediye bünyesinde bir 3 Projenin bu şekilde hayata geçirilmesi başarılmıştır. Birçoğunun faaliyete geçirilme çalışması da hala devam etmektedir. Bu şekilde Büyükşehir İlçe Belediyelerinin bu tarz proje faaliyetleri konusunda yaşadıkları sıkıntılar büyük ölçüde bertaraf edilmiştir. İş birliği projeleri kapsamında Süreyya Paşa Vakfına yaklaşık ayda 200.00 (bin) TL ek gelir temin edilmiş aynı miktar oranında Maltepe Belediyesine de gelir desteği sağlanmıştır. Kamu görevine başladığım 1990 yılından 2006 yılına kadar yerel yönetimler, iş hukuku ve genel mevzuat ile ilgili birçok makalem inceleme raporum ve araştırmam mahalli idarelerle alakalı birçok dergide yer almıştır.
Yukarıda bahsettiğim bu güne kadarki mesleki hayatım içerisinde yer alan çalışmalar kapsamında aldığım birçok ödül, plaket ve taktir belgesi mevcuttur.